Підписатися на RSS

,,СМАРАГДОВІ ВИТОКИ”

Х Міжнародний дитячо юнацький фестиваль народного мистецтва Смарагдові витоки 2017

Якому б місяцеві ми не співали осанну – а кожен з них заслуговує на це -останній брат весни все-таки має особливі заслуги: незважаючи на круті примхи природи, саме в травні вона, природа, постає в усій своїй красі – довколишній світ немовби святкує свою молодість буйним цвітінням, князюванням трав, багатоголоссям пташиного царства.
Саме в такий час організатори Х Міжнародного дитячо-юнацького фестивалю народного мистецтва ,,Смарагдові витоки” у місті Мукачево вирішили провести це дійство, яке відбувалося з 19 по 21 травня 2017 р. Фестиваль проводився з метою розвитку творчого потенціалу молодого покоління, збереження та відтворення кращих зразків народного мистецтва, залучення до скарбниці національної спадщини засобами пісні, танцю, музики, живопису, художніх ремесел.
Долучилася до цієї події і вихованка Нововолинського центру дитячої та юнацької творчості Людмила Мужилко. Їй випала честь відкривати конкурсну програму вокального мистецтва, де вона виконала дві українські народні пісні. Як кажуть, першому завжди важко починати, але Людмила не злякалася і заспівала на одному диханні, вкладаючи всю свою енергію, артистизм, душу та серце в зміст вокальних творів. Звичайно, це дало результат. Дуже сподобалась журі українська народна пісня в обробці М. Лисенка ,,По діброві вітер виє”, яку учениця повторила на ,,Гала – концерті” і дуже зраділа, коли їй вручили диплом II ступеню Міжнародного фестивалю.
Хочу висловити подяку мамі Людмили, Валентині Федорівні, яка в усьому допомагала донечці та мені, педагогу.
Це уже друга перемога вихованки у цьому навчальному році. У листопаді 2016 р. у місті Києві Людмила брала участь у Міжнародному конкурсі- фестивалі «Перлина мистецтва», де зайняла теж друге місце. А в кінці травня Людмилу запросили заспівати у звітному концерті Волинського державного центру естетичного виховання учнів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів у місті Луцьку під назвою ,,Дитячі мрії тут навчаються літати, щоб ніколи не загубитися в житті”. Це велика честь для нашої установи.
Я, як педагог вокалу, дуже пишаюся такою ученицею і думаю, що перемоги нас чекають, але для цього треба наполеглево працювати і вдосконалювати свою виконавчу майстерність, розвивати свої музичні здібності.
Бажаю тобі, Людмило, нових творчих злетів!
Світлана Бортнічук, керівник-методист зразкового гуртка вокально-естрадного співу.
Кiлькiсть переглядiв: 571

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.