Підписатися на RSS

ЕКСКУРСІЯ В ЕКОЛОГО-НАТУРАЛІСТИЧНИЙ ВІДДІЛ НЦДЮТ

Екскурсія в еколого-натуралістичний відділ НЦДЮТ 2017р

В. О. Сухомлинський сказав: “Природа стає могутнім джерелом виховання лише тоді, коли людина пізнає її, проникає думкою у при­чинно-наслідкові зв’язки. ”
Проблема вихо­вання біоетичного ставлення до тварин стає важливою і надзвичайно актуальною в наш час, оскільки свідоме розуміння відносин людського суспільства з природою є важливою умовою збереження середовища для повноцінної життєдіяльності та подальшого існування наступних поколінь.
Прищеплювати любов до природи рідного краю, формувати екологічну культуру школярів, залучати дітей до практичної діяльності – завдання, які вирішує еколого-натуралістичний відділ НЦДЮТ. Для виконання цих завдань на базі відділу в селищі Благодатне створений куточок живої природи. Організований він з метою поглибленого вивчення учнями біологічних особливостей тварин, розширення уявлень дітей про різновид тваринного екзотичного світу, розвитку пізнавального інтересу та професійної самовизначеності, вихованню у дітей та учнівської молоді біоетичного, дбайливого, раціонального ставлення до тварин зокрема та природи в цілому.
Доглядають за тваринами і рослинами живого куточка вихованці гуртків «Юні кролівники», «Любителі декоративних і свійських тварин» (керівник О.М. Зіркевич). В основу роботи куточка живої природи покладено екологічний принцип та принцип етичного, дбайливого ставлення до тварин. Форми роботи в куточку живої природи: тематичні заняття, екскурсії (індивідуальні та групові), бесіди, уроки доброти, спостереження, дослідження, акції, виставки.
З метою активізації участі школярів у природоохоронній роботі та екологічному русі з вихованцями гуртка «Юні друзі природи» (керівник Л.О. Височанська) та учнями 4-Б класу Нововолинської спеціалізованої школи № 1-колегіум (класний керівник Л.С. Денисюк) була проведена екскурсія з елементами біотики в живий куточок еколого-натуралістичного відділу НЦДЮТ на тему: «Відмінності життя тварин у природі та в куточку живої природи».
Діти ознайомилися з роботою «Живого куточка», «Куточка хліба», «Екологічної стежки», «Школи народного ремесла», техно­логією вирощування рослин у закритому ґрунті. З цікавістю годували кроликів і нутрій, спостерігали за черепахами і хом’ячками. А особливо усім дуже сподобалося маленьке совеня, яке знайшли учні гімназії і доручили юним екологам доглядати.
Екскурсії у живий куточок розширюють у дітей конкретні знання про природу. При ознайомленні з живими об’єктами розвиваються спостережливість, інтерес до природи. Під час догляду за мешканцями куточка природи формуються трудові навички і такі цінні якості, як працьовитість, дбайливе ставлення до живого, відповідальність за доручену справу.
Людмила Височанська, заступник директора НЦДЮТ
Кiлькiсть переглядiв: 502

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.