Підписатися на RSS

На звітному концерті нововолинські школярі дивували, захоплювали і вражали.

/Files/photogallery/1890/IMG_7724.jpg

Сьогодні, в перший день весни, в актовій залі Нововолинського центру дитячої та юнацької творчості відбулось свято мистецтва – творчий звіт колективів художньої самодіяльності загальноосвітніх закладів міста та ЦДЮТ.
Упродовж насиченої двогодинної концертної програми вихованці та викладачі навчальних закладів міста продемонстрували свої уміння, таланти та творчі здобутки.
Школярі і дошкільнята співали, танцювали, грали на музичних інструментах, а також декламували поезію.
Юні таланти та їх досвідчені наставники віртуозно виконували всесвітньо відомі твори музичної класики та українські пісні.
У своїх виступах школярі гармонійно поєднували класичну та народну музику, вокальний спів, сучасні ритми і народні мелодії, а також художнє мистецтво.
Учні загальноосвітніх закладів міста і вихованці центру дитячої та юнацької творчості зачаровували присутніх яскравими образами і щирими емоціями. Кожен виступ супроводжувався бурхливими оплесками та приємними емоціями глядачів.
Танцівники вражали майстерністю виконання хореографічних композицій, відточеністю рухів і різноманіттям жанрів – від класичного вальсу до сучасної хореографії.
Шкільні соловейки зворушували чуттєвим виконанням популярних пісень, декламатори – щирістю художнього слова, а музиканти – дивовижною грою.
Святкова зала зібрала величезну кількість гостей, серед яких – батьки та друзі школярів, вчителі, представники влади і духовенства, а також поціновувачі музичного мистецтва.
Начальника Управління освіти виконавчого комітету Нововолинської міської радиОльга Лакиш, зауважила, що звітному концерту колективів загальноосвітніх закладів міста та центру дитячої та юнацької творчості передувала величезна робота, а педагоги доклали величезних зусиль для підготовки своїх найкращих вихованців.
“Я хочу наголосити: у наших дітей є величезний творчий потенціал. Адже вони підготували неймовірні номери, чудові виступи і вокалістів, і танцівників. Ми надіємося, що наше місто на загальнообласному звітному концерті також виступить якнайкраще і переможе», – зазначила вона.
На захід завітала і методист Волинського державного центру естетичного вихованняНадія Шевчук. За її словами, звітний концерт – головна подія навчального року.
«Такі звіти відбуваються щорічно. Вони є підсумком роботи викладачів та учнів за черговий навчальний рік. Шлях до звітного концерту лежить через перемоги на конкурсах різних рівнів, через велику працю, наполегливість і тому участь в ньому беруть найкращі вихованці шкіл міста. А це дійсно так, адже учасники творчого звіту Нововолинських загальноосвітніх закладів міста і центру дитячої та юнацької творчості – неодноразові переможці обласних, всеукраїнських і навіть міжнародних конкурсів і фестивалів», – наголосила вона.
А керуюча справами міськвиконкому Вікторія Магдисюк від імені міського голови та від себе особисто подякувала талановитим дітям, їх вчителям та батькам за гарний концерт і приємні емоції.
“Сьогоднішній концерт перевершив усі мої сподівання. Я захоплювалась неймовірними костюмами: яскравими і сучасними, плакала під пісню, присвячену загиблим захисникам України, підтанцьовувала під ваші запальні танці і підспівувала усі пісні, які знала. А це означає, що ваші виступи були чуттєвими, душевними і зворушливими. Відвід себе особисто і від міського голови щиро дякую Вам, дітки, за Ваш неймовірний талант, Вам, педагоги, – за виховання таких чудових артистів, і, звичайно, батькам – за підтримку здібностей Ваших дітей. Міська рада і надалі буде підтримувати усі місцеві заклади освіти, бо це найбільший вклад в наше майбутнє“, – запевнилаВікторія Магдисюк.
Найкращі номери концерту, за рішенням журі, будуть представленні у звітному обласному концерті.
Також гості звітного концерту могли помилуватися і виробами декоративно-ужиткового мистецтва, які впродовж року виготовляли талановиті учні загальноосвітніх закладів міста, екологічно-натуралістичного відділу, технічного відділу і народного гуртка «Фітодизайн» Центру дитячої та юнацької творчості.
Виставка, яка діяла у фойє Центру дитячої та юнацької творчості, вражала своєю неординарністю та вишуканістю.
Талановиті школярі продемонстрували, що їм до снаги чи не всі види декоративно-прикладного мистецтва: різьба по дереву, вишивки, художня обробка деревини, соломоплетіння, лозоплетіння і бісероплетіння, витинання, ліплення, гончарство, а ще флористичний дизайн, ори гамі, вишивання бісером і малювання.
Палітра мистецьких виробів манила своєю різнобарвністю. Нікого з присутніх не залишили байдужими вишиванки, плетево, вироби з паперу, глини і бісеру. Також юні майстри представили картини і лики святих, виконанні різними техніками. Ще однією перлиною виставки стали ляльки-мотанки.
Найкращі з цих витворів мистецтва також покажуть на обласному рівні.

У НЦ ДЮТ відбувся творчий звіт колективів художньої самодіяльності загальноосвітніх закладів та ЦДЮТ Звітний концерт учнів НЦДЮТ та шкіл міста 2019р

Світлини звітного концерту>>>

Кiлькiсть переглядiв: 453

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.